Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Pe data de 27 noiembrie 2020 o echipă formată din studenți ai Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică a participat la un Concurs Naţional de Securitate Informatică organizat de Universitatea din Suceava. Obiectivul principal al acestui eveniment competițional a fost de a încuraja studenți de la universităţi din România şi Republica Moldova să se antreneze și să-și dezvolte abilităţile intelectuale și practice în domeniul securității informațiilor - ca viitori specialiști. Concursul, de tip CTF - „Capture The Flag”, a urmărit totodată să mobilizeze energiile, cunoștințele și capabilitătile studenţilor participanţi privind detectarea, într-un context stimulativ şi motivant, a vulnerabilităţilor din securitătea sistemelor și aplicațiilor informatice.

Echipa de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a fost compusă din trei studenți de la specializarea Calculatoare a Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică: Flutur Adrian, Postolache George Alexandru, Angheluță Claudiu Eugen și studentul Albu George de la specializarea Automatică şi Informatică Industrială a aceleiaşi facultăţi.  Leader-ul echipei gălăţene a fost studentul Flutur Adrian.

Concursul s-a desfășurat de la distanță pe durata a 8 ore, într-un mediu controlat, și a constat în identificarea unor vulnerabilități în cadrul unui sistem informatic, vulnerabilități prin intermediul cărora era neceasară obținerea unor „steaguri” ale unor țări (steagurile erau reprezentate de hash-uri MD5). Este interesant de menționat că orice utilizare a mecanismelor de atac de tip „brute force” a fost interzisă și folosirea acestora a fost penalizată în timpul concursului. În urma evaluării de către un juriu format din specialişti a activității și rezultatelor celor 29 de echipe participante, echipa Facultății Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică cu numele „0xAC1EE” a ocupat locul 6 în clasamentul general un loc meritoriu pe lângă multiplele echipe de la alte universități importante din România și din Republica Moldova.