Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează în premieră școala de vară „Bootcamp STS” în perioada 22 – 27 august a.c., la Cristian, în județul Brașov. Evenimentul este dedicat studenților care au finalizat anii II și III de studiu ai facultăților cu profil tehnic din domeniul comunicații și tehnologia informației.

Bootcamp STS le oferă studenților interesați oportunitatea de a cunoaște specificul și activitățile din cadrul instituției și va cuprinde prezentări și ateliere interactive cu echipamente, tehnică de comunicații și tehnologia informației, autospeciale moderne satelitare prin care sunt furnizate beneficiarilor toate tipurile de servicii de comunicații și IT, în orice zonă din țară în lipsa unor conexiuni publice, dar și o vizită în unul dintre centrele de date ale STS.

Pe parcursul celor șase zile, studenții îi vor cunoaște pe cei mai buni specialiști ai instituției noastre și vor face schimb de idei cu ingineri hardware și de comunicații, programatori, administratori de sistem și de baze de date, specialiști în centre de date și platforme de virtualizare, experți în securitate cibernetică, dar și specialiști în rețele, în telefonie IP și videoconferință sau în management operațional. Bootcamp STS, un mix perfect între pregătire și experiențe de networking în aer liber, este susținut de partenerii noștri care vor contribui la o desfășurare profesionistă a școlii de vară.

Tinerii interesați să facă parte din această experiență IT&C unică sunt invitați să își depună candidatura pe portalul web www.sts.ro, Secțiunea Bootcamp. Pentru prima ediție Bootcamp STS vor fi selectați 16 studenți din toate instituțiile de învățământ superior de stat militare, civile și particulare acreditate din România, conform criteriilor de selecție regăsite în pagina de înscriere. După ce vor pune teoria în practică, studenții vor reveni în facultăți nu doar cu noi experiențe și cunoștințe, ci și cu prietenii pe termen lung și amintiri frumoase.