Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Concursul studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică a ajuns la a treia ediție.

Competiția se desfășoară în sistem mixt (on-line și fizic) în intervalul 9-11 noiembrie 2022. Similar competițiilor din anii precedenți și în acest an se are în vedere stimularea ideilor inovative, încurajarea lucrului în echipă și dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții.

Practica a demonstrat că evenimentele generatoare de situaţii de urgenţă nu pot fi întotdeauna evitate, însă acestea pot fi gestionate, efectele lor fiind reduse printr-un proces sistematic ce implică stabilirea de măsuri şi acţiuni menite să contribuie la diminuarea riscului asociat acestor fenomene.Predictibilitatea locului de manifestare a situaţiilor de urgență determină posibilitatea avertizării populaţiei din zonele potenţial a fi afectate, precum şi a autorităţilor locale (un sistem „intelligent” de supraveghere video poate detecta/preveni aceste probleme).

Provocarea/tema va fi anunțată în data de 9 noiembrie 2022 ora 12:30”.

Echipele de studenți vor avea la dispoziție echipamente hardware necesare desfășurării concursului (Raspberry Pi 4 Model B , alimentator Raspberry Pi 4 USB-C, cameră Raspberry Pi V2, microSD cu adaptor SD, cablu Micro HDMI la HDMI.

Pentru prima data la acest tip de concurs se pot înscrie și echipe de elevi (clasele X-XII) - tematica pentru aceștia va fi diferită. Echipele de elevi vor putea participa la concurs dacă au în dotare un laptop/PC și o cameră web (recomandare - se pot folosi următoarele medii de programare si toolbox-uri: C++(OpenCV), Python(OpenCv), Matlab(Image Processing), R(OpenCv), etc).

Concursul de tip hackathon va avea o durată de aproximativ 48 de ore (durata efectivă va putea varia în funcție de numărul de echipe înscrise).

Parteneri în derularea acestui concurs sunt companiile: CentricoSelir, Clește.ro, Thecon, Intel, IVFuture, Crystal System și Arabesque, care vor oferi câștigătorilor diferite premii.

 

Detalii privind concursul se găsesc la adresa:

https://aciee.ugal.ro/studenti/hackathon