Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică a fost reprezentată cu succes și anul acesta la cea de-a a XII-a ediție a "Concursului de Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller”, concurs organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în data de 23 aprilie 2021.

Și această ediție s-a desfășurat online, participanții fiind studenți de la licență și master din principalele centre universitare din țară și din Republica Moldova.

Echipele care au reprezentat Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați au avut în componență studenți de la Electronică Aplicată din anii III și IV, iar cea formată din Oancă George-Cristian, Grigoraș Ana-Maria, Nour Ionel (anul III) a obținut Premiul Special Continental. Titlul proiectului prezentat a fost Analizor Audio, îndrumător Șl. dr. ing. Mihaela Andrei.

Sistemul a fost implementat folosind 7 benzi de led-uri RGB adresabile și un circuit pentru analiza spectrului audio. A fost realizată o aplicație Android care comunică prin Bluetooth cu o platformă de dezvoltare cu microcontroller. Prin intermediul acesteia se alegea dintr-un playlist melodia al cărei spectru era afișat pe led-uri, folosind mai multe efecte și culori.