Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Anunțuri

Mar
26

Sesiune suplimentară de restanțe

În cadrul şedinţei din 20 martie 2024, Consiliul Facultăţii ACIEE a aprobat propunerea de organizare a  unei sesiuni suplimentare de restanțe pentru toți studenții facultății, în perioada 08 – 19 aprilie 2024 (săptămânile 7 și 8 din semestrul II al anului universitar 2023-2024). Participarea studenților la această sesiune se va face cu acordul cadrului didactic, programarea examenelor stabilindu-se de comun acord.

 

Mar
19

Situația scolară din semestrul I, anul universitar 2023-2024 a studenților de la licența si master

Listele cu situația scolară din semestrul I, anul universitar 2023-2024 a studenților de la licența si master.

Eventualele observații se trimit pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Mar
04

Burse sociale sem II, anul universitar 2023-2024

Pentru obţinerea bursei sociale în semestrul II al anului universitar 2023-2024, studenţii cu vârsta până în 35 de ani, cu venituri sub salariul minim net pe economie pe ultimele 12 luni (martie 2023 – februarie 2024), pot depune dosarul complet la Secretariatul facultății în perioada 11.03.2024 – 20.03.2024.
Bursele vor fi repartizate în limita fondului primit în funcţie de venitul pe membru de familie.

Ian
31

Repartizare tabere studențești în perioada vacanței de iarnă 2024

Luni, 05 februarie 2024, ora 13:00, în sala Y 104, are loc întâlnirea comisiei de repartizare a taberelor studenţeşti cu beneficiarii locurilor de tabără din lista finală.

Ian
17

Tabere studențești 2024

Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse denumit în continuare MFTES, prin Casele de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, denumite în continuare CCS/CCSS Tei, în perioada vacanțelor studențești, organizează tabere, unde accesul se poate realiza cu mijloace de transport în comun.

Dec
18

Rezultatele concursului pentru bursa „URSUS”

Anul universitar 2023-2024

Domnul profesor Severin Bumbaru s-a născut în Galaţi, la 16 octombrie 1933.

A urmat, între 1945 şi 1949, studiile Liceului Militar “Nicolae Filipescu” din Predeal şi apoi, între anii 1949 şi 1951, a urmat cursurile Liceului “Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Domnul Severin Bumbaru face anul I de studii universitare la Facultatea de Construcţii Navale a Institutului Mecano-Naval din Galaţi, între anii 1951 şi 1952. Selecţionat pentru a-si continua studiile la Institutul de Construcţii Navale din Sankt Petersburg, acesta este singurul student străin care nu este obligat să repete anul I datorită nivelului său de răspuns la testele preliminare. În anul 1957 este absolvental secţiei “Conducerea şi reglarea automată a instalaţiilor de forţă navale” a acestui institut. Imediat după terminarea studiilor se angajează la Institutul Politehnic Galaţi, urmându-şi evoluţia în ierarhia didactică, de la asistent până la profesor, statut dobândit în anul 1990. În anul 1965 a efectuat o specializare de 10 luni în utilizarea calculatoarelor electronice, calcule ştiinţifice şi automatizări la Universitatea din Liége, Belgia. În anul 1972 obţine titlul de doctor inginer în automatizări, la Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” din Iaşi, cu lucrarea având titlul: Modelarea matematică şi simulare pe calculator a fierbătorului din industria celulozei.

Aşa cum precizează şi domnul Daniel Ciprian Neagu, profesorul Severin Bumbaru este un întemeietor al studiilor de informatică la Galaţi, omul care a promovat excelenţa în acest domeniu la Galaţi şi care a reprezentat o adevărată oportunitate în carieră pentru mulţi cercetători şi cadre didactice universitare. Acestea au fost posibile prin desfăşurarea unei frumoase cariere în cadrul universităţii gălăţene: conducător de doctorat, din 1990, în domeniul „Calculatoare şi tehnologia informaţiei”, prorector al universităţii (1990-1993), director al „Colegiului Universitar Tehnic, Economic şi de Informatică din Galaţi” (1993-1996), întemeietor şi şef al „Catedrei de Calculatoare şi Informatică Aplicată” de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (1992-2004), profesor consultant la aceeaşi universitate începând din 2004. A fost membru de onoare al Academiei de ştiinţe tehnice din România.

Domnul profesor Severin Bumbaru a reuşit să formeze un mare număr de specialişti în domeniul informatic dar, în acelaşi timp, a realizat o punte solidă între acest domeniu şi celelalte domenii de studiu şi cercetare din cadrul universităţii. Cu o putere de înţelegere şi sinteză deosebite, domnul profesor Severin Bumbaru reuşea să dea o soluţie problemelor cu care se confruntau colegi şi cercetători din toată universitatea, fie ca lucrau în domeniul industriei alimentare, a ingineriei mecanice sau oricare alt domeniu. Mintea dumnealui sclipitoare făcea ca rezolvarea oricărei probleme, folosind instrumente informatice, să fie foarte clară.

Domnul profesor Severin Bumbaru a avut o reală recunoaştere în mediul informaticienilor şi inginerilor din România, dumnealui fiind, din anul 1990, membru în SRAIT (Societatea Română de Automatică şi Informatică Tehnică) şi al AGIR (Asociaţia Generală a Inginerilor din România).

Bogata sa activitate didactică şi ştiinţifică s-a materializat prin 12 cărţi şi 157 de articole şi comunicări ştiinţifice publicate, din care 23 comunicări la conferinţe ştiinţifice din străinătate.

Principalul domeniu de cercetare ştiinţifică al domnului profesor Severin Bumbaru este inteligenţa artificială şi aplicaţiile ei în conducerea proceselor tehnologice, în diagnoza tehnică şi medicală şi în instruirea asistată de calculator. A creat colectivul de cercetare pentru inteligenţă artificială de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar toate tezele de doctorat pe care le-a condus (peste 15 teze de doctorat) ca şi majoritatea lucrărilor ştiinţifice publicate se încadrează înacest domeniu. A condus colectivul de la Galaţi care a participat la proiectul european FP5 „Demetra” cu cercetări privind aplicarea tehnicilor de inteligenţă artificială în evaluarea şi predicţia toxicităţii pesticidelor în agricultură. Dintre contractele de cercetare la nivel naţional menţionăm temele privind cercetări pentru diagnoza defectelor la instalaţii hidraulice utilizând modele hibride neuro-fuzzy, cercetări pentru realizarea unor agenţi hibrizi neuro-fuzzy în mediu multi-agent.

Prof. dr. ing. Cătălina MAIER

Admitere

Sep
01

Admitere Masterat - Sesiunea Septembrie 2023

Pentru Sesiunea Septembrie 2023 Facultatea noastră oferă următoarele locuri la concurs (Locurile se vor actualiza până la începutul sesiunii de admitere din toamnă):

Sep
01

Admitere Licență - Sesiunea Septembrie 2023

Pentru Sesiunea Septembrie 2023 Facultatea noastră oferă următoarele locuri la concurs (Locurile se vor actualiza până la începutul sesiunii de admitere din toamnă):

Mai
02

Admitere 2023

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică îți oferă cunoștințe și competențe tehnice inginerești la nivelul tuturor ciclurilor de învățământ superior (licență, masterat și doctorat) și la nivel de calitate compatibil cu al universităților tehnice din țară și străinătate.

Ne găseşti şi pe:

Facebook: @faciee (https://www.facebook.com/faciee/) şi

Instagram: @facultate_aciee (https://www.instagram.com/facultate_aciee/)

Youtube: Facultatea ACIEE Galati (Facultatea ACIEE Galati - YouTube)

Pentru a intra în contact cu noi te rugăm să ne scrii la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să ne suni la numărul: 0336 130 236

Mai
02

Admitere la facultate 2023

Trăim în epoca tehnologiei informaţiei, iar societatea viitorului va fi bazată din ce în ce mai mult pe calculatoare, robotică, energii regenerabile şi telecomunicaţii. Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică îţi oferă şansa să devii un bun specialist în domenii de vârf ale ingineriei, putând urma unul din următoarele domenii de studii:

  • Ingineria Sistemelor (specializarea Automatică şi informatică aplicată);
  • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (specializarea Calculatoare);
  • Inginerie Electrică (specializările: Inginerie electrică şi calculatoare, Electromecanică şi Electronică de putere şi acţionări electrice);
  • Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (specializările: Rețele și software de telecomunicatii și Electronică aplicată).

Admiterea din acest an se va face DOAR pe baza dosarului de concurs, la toate domeniile de studii din facultate.

Pentru a  cunoaşte mai bine specializările din facultatea noastră, precum şi detalii privind Admiterea 2023, ţi-am pregătit acest Ghid al Candidatului .

Dacă vrei să ştii mai multe despre specializările existente în facultatea noastră poţi accesa paginile departamentelor din facultate:

Detalii privind calendarul admiterii, criteriile de admitere, numărul de locuri şi informaţii privind specializările la care poţi fi student le găseşti aici: http://www.aciee.ugal.ro/admitere/licenta

Mai
02

Admitere masterat 2023

Atragem atenţia tuturor celor interesaţi că în anul 2023, Admiterea la programele de master din Facultatea ACIEE se va desfăşura în două sesiuni: Iulie şi Septembrie.

Dacă vrei să îţi continui studiile în facultatea noastră sau dacă doreşti să îţi completezi studiile în unul din domeniile de vârf promovate în facultatea noastră, ai la dispoziţie programe de master în următoarele domenii:

  • Ingineria Sistemelor (programul Sisteme informatice de conducere avansată);
  • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (programul Tehnologii informatice avansate);
  • Inginerie Electrică (programele: Utilizarea eficientă a energiei şi surse regenerabile şi Electronică de putere și sisteme avansate de conversie);
  • Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (programul Sisteme electronice avansate).

Detalii privind calendarul admiterii, criteriile de admitere, numărul de locuri şi informaţii privind programele de studii la care poţi fi student le găseşti aici: http://www.aciee.ugal.ro/admitere/masterat

Mai
02

Admitere doctorat 2023

Facultatea noastră oferă posibilitatea de a urma studii de doctorat în domeniile:

  • Ingineria Sistemelor;
  • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei;
  • Inginerie Electrică.

Detalii privind admiterea la doctorat găseşti la adresa: https://admitere.ugal.ro/doctorat/sesiunea-iulie

Evenimente

Mai
29

Angajări în cadrul companiei HaynesPro Data SRL

Compania HaynesPro angajeaz[ tineri sau proaspeți absolvenți de Autovehicule Rutiere / Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației sau Inginerie Electrică, care doresc să se dezvolte și să se perfecționeze.

Mar
27

Start Campanie Recrutare: Together We Grow - Rompetrol Traineeship Program

Rompetrol a dat startul recrutării pentru ediția 23 a programului de Internship Together We Grow – Rompetrol Traineeship Program.

Dec
05

Prezentare compania Arabesque

O companie de top se dezvoltă cu o echipă puternică de IT.

Te așteptăm miercuri, 7 decembrie 2022, alături de reprezentații companiei Arabesque, cea mai mare companie de distribuție a materialelor de construcții din România, să îți arătăm cât de importantă este o echipă de IT și în acest domeniu și cum poți face parte din ea!

Construim împreună cariera ta de succes!

Iul
08

Bootcamp STS 22-27 august 2022, Brașov

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează în premieră școala de vară „Bootcamp STS” în perioada 22 – 27 august a.c., la Cristian, în județul Brașov. Evenimentul este dedicat studenților care au finalizat anii II și III de studiu ai facultăților cu profil tehnic din domeniul comunicații și tehnologia informației.

Mar
27

Internship/junior NAPA

NAPA are disponibilă o nouă poziție de intern: https://jobs.napa.fi/jobs/1657917-software-developer-trainee