Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Anunțuri

Apr
08

Concursul Severin Bumbaru 2021

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, alături de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați organizează, în perioada 12-14 mai, un concurs de creativitate în domeniul IT, destinat pasionaților de toate vârstele. Competiția poartă numele profesorului Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare și este menită să atragă atât studenții cât și liceenii și elevii de gimnaziu.

Apr
01

În atenția studenților bursieri

Studenţii bursieri în semestrul II al anului universitar 2020-2021, vor transmite la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 15.04.2021, următoarele documente:

Apr
01

Listele finale cu studenții bursieri în semestrul II, anul universitar 2020-2021

Listele finale cu studenții bursieri pot fi consultate în secțiunea Burse 2020-2021.

Contestația cu nr. 339/31.03.2021 a fost admisă.

Mar
31

Restanțe domnul profesor Măcuță

Restanțele la disciplinele care l-au avut ca titular pe domnul profesor Silviu Măcuță se vor susține pe data de 05.04.2020 începând cu orele 11:00 pe platforma MS Teams la adresa: teams.microsoft.com

Mar
30

Rezultate burse semestrul II

Au fost afișate rezultatele privind bursele pentru Semestrul 2, anul universitar 2020-2021. Acestea pot fi consultate pe pagina de Burse 2020-2021.

Mar
29

Examenul de credite restante la disciplina ICD

În sesiunea specială din săptămânile 7, 8 din Sem 2 se va putea susține examenul de credite restante la disciplina ICD (Interfețe și Comunicații de Date - anul 3) în data de 06.04.2021 la ora 16:00. Codul Teams este bbaotk2 .

Admitere

Mar
09

Admitere 2021

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică îți oferă cunoștințe și competențe tehnice inginerești la nivelul tuturor ciclurilor de învățământ superior (licență, masterat și doctorat) și la nivel de calitate compatibil cu al universităților tehnice din țară și străinătate.

 

Ne găseşti şi pe:

Facebook: @faciee (https://www.facebook.com/faciee/) şi

Instagram: @facultate_aciee (https://www.instagram.com/facultate_aciee/)

Pentru a intra în contact cu noi te rugăm să ne scriie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să ne suni la numărul: 0336 130 236

Mar
09

Admitere la facultate 2021

Trăim în epoca tehnologiei informaţiei, iar societatea viitorului va fi bazată din ce în ce mai mult pe calculatoare, robotică, energii regenerabile şi telecomunicaţii. Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică îţi oferă şansa să devii un bun specialist în domenii de vârf ale ingineriei, putând urma unul din următoarele domenii de studii:

 • Ingineria Sistemelor (specializarea Automatică şi informatică aplicată);
 • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (specializarea Calculatoare);
 • Inginerie Electrică (specializările: Inginerie electrică şi calculatoare, Electromecanică şi Electronică de putere şi acţionări electrice);
 • Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (specializarea Electronică aplicată).

Admiterea din acest an se va face DOAR pe baza dosarului de concurs, la toate domeniile de studii din facultate.

Pentru a  cunoaşte mai bine specializările din facultatea noastră, precum şi detalii privind Admiterea 2021, ţi-am pregătit acest Ghid al Candidatului .

Dacă vrei să ştii mai multe despre specializările existente în facultatea noastră poţi accesa paginile departamentelor din facultate:

Detalii privind calendarul admiterii, criteriile de admitere, numărul de locuri şi informaţii privind specializările la care poţi fi student le găseşti aici: http://www.aciee.ugal.ro/admitere/licenta

Mar
09

Admitere master 2021

Dacă vrei să îţi continui studiile în facultatea noastră sau dacă doreşti să îţi completezi studiile în unul din domeniile de vârf promovate în facultatea noastră, ai la dispoziţie programe de master în următoarele domenii:

 • Ingineria Sistemelor (programul Sisteme informatice de conducere avansată);
 • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (programul Tehnologii informatice avansate);
 • Inginerie Electrică (programele: Utilizarea eficientă a energiei şi surse regenerabile şi Electronică de putere și sisteme avansate de conversie);
 • Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (programul Sisteme electronice avansate).

Detalii privind calendarul admiterii, criteriile de admitere, numărul de locuri şi informaţii privind programele de studii la care poţi fi student le găseşti aici: http://www.aciee.ugal.ro/admitere/masterat

Mar
09

Admitere doctorat 2021

Facultatea noastră oferă posibilitatea de a urma studii de doctorat în domeniile:

 • Ingineria Sistemelor;
 • Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei;
 • Inginerie Electrică.

Evenimente

Mar
24

Grupul MOL caută absolvenți de top pentru programul Growww 2021

Grupul MOL a deschis perioada de aplicații pentru următoarea ediție a programului de recrutare de tinere talente, Growww, care oferă proaspeților absolvenți o oportunitate unică de a-și începe cariera într-una dintre cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est.

Feb
08

CTI Cloud – cloud computing pentru studenți

Sistemul „CTI Cloud” a devenit funcțional. Acum studenții de la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației pot beneficia de resursele disponibile în cloud, acestea fiind puse la dispoziția lor sub forma unei infrastrcuturi pentru fiecare student (IaaS – Infrastructure as a Service).

Ian
25

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi redevine co-organizator al Concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru”

După ce o lungă perioadă concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” a fost organizat doar de către Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Galaţi, începând cu ediţia din anul 2021 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, redevine co-organizator al acestui eveniment. Astfel, cele două instituţii au semnat un parteneriat pentru organizarea acestui concurs, urmând ca în cadrul concursului să existe atât secţiuni dedicate studenţilor, cât şi secţiuni dedicate elevilor.

Ian
25

Code School Clubs Galați caută trainer

Ești student la Informatică? Ți-ar plăcea să inspiri copiii și adolescenții în alegerea unei cariere în domeniul IT?

Ian
19

Curs facultativ NAPA

Care sunt așteptările unei companii IT de la tinerii absolvenți?

Cum te poți integra ușor într-un mediu de dezvoltare software?

NAPA România vine din nou în facultatea ta pentru ca timp de 14 săptămâni să transformăm împreună o idee de aplicație într-un produs software care să corespundă cerințelor din industria IT.